12 Mart ve 18 Mart Programları Düzenlendi

Çameli Anadolu Lisesi, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında iki özel program düzenledi. Bu programlarda milli ve tarihi değerlerimiz farklı etkinliklerle vurgulandı.   **12 Mart Programı** 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü için düzenlenen program, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmada, İstiklal Marşı'nın Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesindeki yeri, Mehmet Akif Ersoy'un yazım sürecindeki deneyimleri ve marşın ulusal birlik sembolü olarak taşıdığı değerler üzerinde duruldu.   Programın devamında, öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy'un çeşitli şiirleri okundu. Etkinlik, katılımcılara duygusal anlar yaşatarak milli bilincin önemini bir kez daha hatırlattı.   **18 Mart Programı** 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferi'ne dair şiirler okundu.   Bu iki program, Çameli Anadolu Lisesi'ndeki öğrencilerin milli tarihimize ve değerlerimize olan ilgisini artırırken, aynı zamanda vatan sevgisini ve birlik duygusunu güçlendirdi. Okul yönetimi, bu tür anlamlı etkinliklerle öğrencilerini milli bilinçle donatmaya devam edeceklerini belirtti.   Her iki programda da emeği geçen öğretmenlere, öğrencilere ve katkıda bulunan herkese teşekkür edildi. Çameli Anadolu Lisesi, benzer etkinliklerle öğrencilerine değerli deneyimler sunmayı sürdürecektir.

30-04-202430-04-2024

Yayın: 26.04.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 23:44 - Görüntülenme: 28