T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / ÇAMELİ - Çameli Anadolu Lisesi

ÇAMELİ ANADOLU LİSESİ TARİHÇESİ

Okulumuz Çameli ilçesi, bıçakçı mahallesinde yer almaktadır. Bıçakçı mahallesi ise adını bıçak yapan bir Rum’un bu yörede yerleşmesiyle almıştır. Önceleri Kızılyaka Köyünün Mahallesi olup 1970 yılında Kızılyaka köyünde ayrılıp ayrı bir muhtarlık olmuştur. Salgın bir hastalık sonucu Karaman’dan göçen Kocabaş sülalesinin yerleşmesiyle bu günkü köy halkı oluşmuştur.

Okulumuz “Bıçakçı İlkokulu” adıyla ilk defa 1966 yılında iki derslik olarak eğitim öğretime açılmıştır. 1977 yılında okula bir derslik daha kazandırılmıştır.1997 yılında toplamda üç olan derslik sayısı iki tane daha ilave edilerek toplam beş dersliğe çıkartılmıştır. Okulumuz sekiz sınıflı temel eğitim okulu olarak ilköğretim okulu olunca beş derslik yeterli olmamış, 2001 yılına kadar boş olan köy muhtarlığına ait binanın odaları derslik olarak kullanılmıştır.

2000 yılı sonralarında köyümüzde 16 derslikli Anadolu Lisesi binası yapılarak eğitim öğretime açılmıştır. Boş olan Anadolu Lisesine derslik yetersizliği nedeniyle Valilik oluruyla 2001 yılı mayıs ayında geçici olarak taşındı. Bıçakçı ilköğretim okulu olarak Anadolu Lisesi binasında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdü.

2012/2013 eğitim öğretim yılında 4+4+4 zorunlu eğitime geçilmesi ile birlikte Bıçakçı İlkokulu Çameli merkeze taşınmış Ortaokulu binada kalmıştır. Ayrıca okul sıkıntısı çeken İmam Hatip Ortaokulu da Bıçakçı ortaokulu bünyesinde eğitim öğretime devam etmiştir. 2013-2014 eğitim öğretim yılı sonunda Bıçakçı ortaokulunun öğrenci sayısının düşmesiyle birlikte Bıçakçı ortaokulu öğrencileri Çameli merkezdeki Atatürk ortaokuluna taşınmıştır.

2014-2015eğitim öğretim yılında, Çameli Kaymakamı Şeref ALBAYRAK, Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat UZUN’un girişimleri ile Çameli Anadolu Lisesi olarak 4 şube 136 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır. 2017-2018 eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını verecektir. Okulumuzda tenis, voleybol ve hentbol sahaları Çameli Kaymakamı Şeref ALBAYRAK ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN’ın katkılarıyla kazandırılmıştır. 2016-2017 eğitim öğretim yılı 2. Döneminde Çameli Kaymakamlığı ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN hayırsever iş adamı Mustafa ÖZPEK tarafından okulumuza modern kantinimiz kazandırılmıştır.

2022-2023 Eğitim öğretim yılı itibariyle okul bahçemize yeni bir öğrencci pansiyonu inşaatı çalışmaları başlamıştır.

 

                                                                                                         

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.07.2023 - Güncelleme: 24.07.2023 13:55 - Görüntülenme: 130
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
tarihçe,