Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Teknikeri

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Teknikeri sağlık kurumlarındaki tanı ve tedavi laboratuvarlarında hastanın durumu ile ilgili olarak, hekimin gerekli gördüğü tıbbi analizleri yapan kişidir. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Teknikeri olmak isteyenlerin, biyoloji ve kimya konularına ilgili, dikkatini uzun bir süre bir noktaya yoğunlaştırabilen, sabırlı, göz ve ellerini eşgüdümle kullanabilen, rutin işler yapmaktan sıkılmayan, sorumluluk sahibi, iyi iletişim kurabilen kişiler olması gerekir. Sağlık kuruluşlarının laboratuvarlarında görev yaparlar. Çalışma ortamı temiz ve ilaç kokuludur. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Teknikeri birinci derece maddelerle (kan, idrar) ve aletlerle ilgilidir, ancak hasta ve hasta sahipleri ile de iyi ilişkiler kurmak durumundadır. Meslek, bazen tek başına çalışmayı, bazen işbirliğini gerektirir. Dikkat edilmediği takdirde mikrop bulaşma riski bulunmaktadır. Mesleğin eğitimi, yüksekokulların Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümünde verilmektedir. Bölüm ile ilgili detaylı açıklamalara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Yayın: 23.10.2023 - Güncelleme: 23.10.2023 11:47 - Görüntülenme: 32