Çameli Anadolu Lisesi

BIÇAKÇI MAH. BIÇAKÇI/1 SK. NO 1/2 ÇAMELİ / DENİZLİ
Vizyon
Vizyonumuz; Atatürkçü değerlere bağlı, yenilikçi ve modern bir eğitim anlayışıyla donanmış bir okul olarak, öğrencilerimizi milli ve evrensel değerlerle yetiştirerek, bilimsel düşünceye dayalı bir gelecek inşa etmektir.
Misyon
Misyonumuz: Okulumuz, Atatürkçü değerlere bağlı, yenilikçi ve modern bir eğitim anlayışıyla öğrencilerimizi evrensel değerlerle donatarak, bilimsel düşünceye dayalı bir gelecek inşa etmeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, Atatürk ilke ve devrimlerine tam bağlılıkla öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerle donatmayı hedeflemekteyiz. Yenilikçi ve modern eğitim anlayışımız, öğrencilerimizin teknolojiye uyum sağlamasını, eleştirel düşünme becerilerini geliştirmesini, yaratıcılıklarını ortaya koymasını ve problem çözme yeteneklerini geliştirmesini desteklemektedir. Ayrıca, evrensel değerlere saygıyı öğrencilerimize aşılayarak, farklı kültürler ve inançlara saygılı, hoşgörülü bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktayız. Bu misyon çerçevesinde, öğrencilerimizin bilimsel düşünceyi benimsemelerini teşvik ederek, araştırma yapma becerilerini geliştirmelerini sağlamak ve topluma hizmet bilinciyle donanmış bireyler olarak yetiştirmek öncelikli hedeflerimiz arasındadır.
Yatakhane Koğuşu :8
Kolorifer
1.yabancı dil İngilizce 2.yabancı dil Almanca
Tarifeli Otobüs Seferleri vardır.
Servis Bilgisi
Okulumuz taşıma kapsamındadır. Farklı güzergahlarda çalışan araçlarla öğrencilerimize servis imkanı sağlanmaktadır.
İlçe Merkezine 5 km uzaklıkta olan Bıçakçı Mahallesindedir.
İl Merkezine 110 Km. İlçe Merkezine 5 Km.
9.sınıf kontenjanı 68 dir.
Okulumuz yerel yerleştirme ile öğrenci almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Başarı durumumuz yıllara göre değişkenlik göstermekle beraber %50 civarında bir ortalamaya sahiptir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Yıllara göre değişkenlik göstermekle beraber %50 civarında bir Üst Kademeye Öğrenci Yerleştirme yüzdesine ulaşmış bulunmaktayız.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz bahçesi oldukça geniz bir spor alanı imkanına sahiptir. Tenis, Basketbol, Futbol gibi spor dalları için sahalarımız mevcuttur. Futbol-voleybol-masa tenisi-dart ilçe birinciliklerimiz mevcuttur.
TUBİTAK Etkinlikleri, bilimsel tarihi ve teknik gezilerimiz mevcuttur.
Proje Çalışmaları
TÜBİTAK, ERASMUS+, Değerler eğitimi, Başarı İzleme, Türkiye Yenilikçilik Ödülleri
Okulumuzda ERASMUS+ kapsamında proje çalışmaları yapılmaktadır.