T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / ÇAMELİ - Çameli Anadolu Lisesi

100. Yılında Cumhuriyet Konferansı

PAÜ Çameli MYO’nın Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği “100. Yılında Cumhuriyet” konulu konferans, Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Haytoğlu’nun konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen etkinliğe; Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli MYO Müdürü Öğr. Gör. Recep Çakır, ilçe protokol üyeleri, Çameli MYO akademik ve idari personelleri, Çameli MYO öğrencileri ve ilçede görevli öğretmen ve öğrencileri katıldı. Etkinlikte; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğrencilik yıllarından itibaren cumhuriyet fikrinin nasıl şekillendiği, cumhuriyetimizin tarihsel sürecini ve bu konuda Osmanlı Devleti döneminde atılan adımlardan, çok partili hayata geçiş dönemindeki zorlu süreçlere değinen Prof. Dr. Ercan Haytoğlu konuşmasının “Dünyada Cumhuriyetin Tarihsel Süreci” ile ilgili bölümünde;  Türkiye Cumhuriyeti’nde kadınlara seçme ve seçilme hakkının bütün cumhuriyet rejimlerinden önce verildiğine vurgu yapmasının yanı sıra cumhuriyetin kadınlarımıza getirdiği kazanımlardan da söz etti.

Program, Çameli MYO Müdürü Öğr. Gör.  Recep Çakır ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan; Çameli MYO’nun tarafından düzenlenen “100. Yılında Cumhuriyet” konulu konferansta emeği geçen Çameli MYO personeline ve Prof. Dr. Ercan Haytoğlu’na teşekkürleri ve Prof. Dr. Ercan Haytoğlu’na hediye takdim etmesi ile sona erdi.

13-12-202313-12-202313-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.12.2023 - Güncelleme: 13.12.2023 17:50 - Görüntülenme: 35
  Beğen | 0  kişi beğendi