Etiket Sonuçları: 100. yıl

PAÜ Çameli MYO’nın Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği “100. Yılında Cumhuriyet” konulu konferans, Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Haytoğlu’nun konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen etkinliğe; Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli MYO Müdürü Öğr. Gör. Recep Çakır, ilçe protokol üyeleri, Çameli MYO akademik ve idari personelleri, Çameli MYO öğrencileri ve ilçede görevli öğretmen ve öğrencileri katıldı. Etkinlikte; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğrencilik yıllarından itibaren cumhuriyet fikrinin nasıl şekillendiği, cumhuriyetimizin tarihsel sürecini ve bu konuda Osmanlı Devleti döneminde atılan adımlardan, çok partili hayata geçiş dönemindeki zorlu süreçlere değinen Prof. Dr. Ercan Haytoğlu konuşmasının “Dünyada Cumhuriyetin Tarihsel Süreci” ile ilgili bölümünde;  Türkiye Cumhuriyeti’nde kadınlara seçme ve seçilme hakkının bütün cumhuriyet rejimlerinden önce verildiğine vurgu yapmasının yanı sıra cumhuriyetin kadınlarımıza getirdiği kazanımlardan da söz etti.

Program, Çameli MYO Müdürü Öğr. Gör.  Recep Çakır ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan; Çameli MYO’nun tarafından düzenlenen “100. Yılında Cumhuriyet” konulu konferansta emeği geçen Çameli MYO personeline ve Prof. Dr. Ercan Haytoğlu’na teşekkürleri ve Prof. Dr. Ercan Haytoğlu’na hediye takdim etmesi ile sona erdi.

Ekm

Aziz milletimizin aynı hedef etrafında kenetlenerek azim ve kararlılıkla yazdığı bağımsızlık destanının bir sonucu olan Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü büyük bir onur ve heyecanla idrak ediyoruz. Bu kutlu gün, kökleri şanlı ve derin bir geçmişe dayanan millî diriliş ruhunun bir neticesidir ve Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin yeniden doğuşunun adıdır. Cumhurun bizzat, istiklaline ve istikbaline uzanan elleri canı pahasına kırarak egemenliği devralması ve Cumhuriyet'i ilan etmesi, bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu eşsiz bir zaferdir. Milletimiz Cumhuriyet'e özgürlük ve bağımsızlık ruhunu, umut ve ideallerini bağlamıştır. Kurtuluş Savaşı'nı zafere taşıyan şuurun simgesi olan Türkiye Cumhuriyeti, kahraman ecdadımızın mukaddes bir emanetidir ve ilelebet payidar kalacaktır. Bizler, bir barış ve adalet medeniyetinin mirasçıları olarak milletin bütün unsurlarını kendinde toplayan Cumhuriyetimizi özenle muhafaza edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimizle kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında ilçemizde okulumuz Çameli Anadolu Lisesi sorumluluğunda kutlama programı düzenlendi. Ayrıca çeşitli spor etkinlikleri yapıldı. Tüm bu etkinliklere katılan ve dereceye giren tüm öğrencilerimizi gönülden tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

ÇAMELİ'DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI VE CUMHURİYETİN 100 YILI ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında okulumuz sorumluluğunda Atatürk Büstüne çelenk sunma töreni, Cumhuriyetin yüzleri etkinliği, Araç korteji ve aynı gün akşamında Çameli Anadolu Lisesi Bando Ekibi eşliğinde Fener Alayı etkinliği düzenlenmiştir. Etkinliklerde yer alan tüm öğrenci, öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Ekm

Çameli Anadolu Lisesi, Cumhuriyetin 100. Yılında Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi.

Çameli Anadolu Lisesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı için fidan dikme etkinliği düzenledi. Bu anlamlı etkinlik, Kaymakamımız Sayın Hüseyin Şamil SÖZEN'in katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik sırasında, Kaymakamımız , okulumuzun devam eden pansiyon inşaatı çalışmaları hakkında  bilgi aldı. İnşaatın bir an önce tamamlanmasının eğitim kurumumuzun gelişimine büyük katkılar sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

Okulumuzda düzenlenen, Cumhuriyetin 100. Yılına yönelik bu özel etkinlikle, Türkiye'nin gurur veren geçmişine olan bağlılığını ve geleceğe dönük umutlarını vurgulandı. Bu anlamlı etkinliğin başarılı bir şekilde tamamlanmasında emeği geçen herkese ve Sayın Kaymakamımız Hüseyin Şamil SÖZEN'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çameli Anadolu Lisesi olarak, Cumhuriyetin 100. Yılına ve çevreye duyarlılık konularına verdiğimiz önemi sürdürmeye devam edeceğiz.